Strumieniowanie

Re: Strumieniowanie

Postnapisał HSW sobota, 7 stycznia 2017, 23:11

Ogólnie testuję to wszystko na win7 64bit. Dla próby uruchomiłem drugiego kompa z winXP 32 bit i tu pojawia się ten sam efekt niektóre kanały działają inne nie. Wszystkie antywirusy, zapory, adblicki na czas testu powyłączane
HSW
 
Posty: 15
Dołączył(a): sobota, 27 grudnia 2014, 18:57
Dekoder:: GI XPeed LX2

Re: Strumieniowanie

Postnapisał irasiad2007 sobota, 7 stycznia 2017, 23:27

Jak masz rozdzielony sygnał od dostawcy netu, czy modem od operatora i swój router, czy modem z routerem w jednym :?:
irasiad2007
 
Posty: 69
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 19:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: GI XPeed LX2

Re: Strumieniowanie

Postnapisał HSW niedziela, 8 stycznia 2017, 13:19

irasiad2007 napisał(a):Jak masz rozdzielony sygnał od dostawcy netu, czy modem od operatora i swój router, czy modem z routerem w jednym :?:

Modem od operatora osobno i router mikrotik osobno + dodatkowo switch. Switch jest dosyć stary 10/100 być może przy większych prędkościach czkawki dostaje, muszę to sprawdzić.

PS. Zauważyłem nowy objaw, jeżeli tuner jest wyłączony z pilota albo oglądam jakiś film z IPTV Player w tym przypadku steram wszystkich kanałów na PC działa poprawnie. A jeśli obraz jest na TV to można stremować tylko jeden kanał oglądany aktualnie na TV
Co to za magia?
HSW
 
Posty: 15
Dołączył(a): sobota, 27 grudnia 2014, 18:57
Dekoder:: GI XPeed LX2

Re: Strumieniowanie

Postnapisał marekkukla poniedziałek, 9 stycznia 2017, 09:23

to może być tylko Vu doo2. Koledzy na forum uciekli w popłochu gdzie pieprz rośnie (infectious :!: )

Ustaw oglądanie telewizora na TVP Historia i sprawdź, czy streamujesz TVP ABC, lub TVP Sport HD.
Wynik może być interesujący. :idea:
VU+Duo2, Xpeed LX2, NAS Synology
Avatar użytkownika
marekkukla
 
Posty: 292
Dołączył(a): czwartek, 13 listopada 2008, 19:30
Dekoder:: GI XPeed LX2

Re: Strumieniowanie

Postnapisał ami68 poniedziałek, 9 stycznia 2017, 10:10

W przypadku jednej głowicy od samego początku objawy wskazują na to, że strumień idzie tylko z tego samego transpondera. Czyli normalne, że kanałów z innych transponderów nie możesz strumieniować.
No, ale przecież Ty masz pewnie dwie głowice podłączone?
MiracleBox Mini - Hyperion v5.4.4
IPBox 910HD - Hyperion v5.5
Avatar użytkownika
ami68
BetaTester
 
Posty: 553
Dołączył(a): niedziela, 23 maja 2010, 18:57
Dekoder:: Inny dekoder

Re: Strumieniowanie

Postnapisał HSW poniedziałek, 9 stycznia 2017, 12:00

Tak głowice są podłączone dwie. Dziwi mnie dlaczego można normalnie streamowac wszystko w tedy kiedy tuner wyłączam z pilota lub działa iptv player. Jeśli obraz jest puszczony na TV to koniec streamowania. Będę jeszcze raz się przyglądał i sprawdzał konwenter i okablowanie. Coś to przecież musi być, tylko się zakamuflowało i nie mogę zlokalizować co to.
HSW
 
Posty: 15
Dołączył(a): sobota, 27 grudnia 2014, 18:57
Dekoder:: GI XPeed LX2

Re: Strumieniowanie

Postnapisał HSW poniedziałek, 9 stycznia 2017, 18:35

Prawdopodobnie jest uwalona jedna z głowić w tunerze, jeszcze sprawdzę czy daje jakieś napięcie. Mam konwerter twin a wiec dwa kable doprowadzone do tunera. Podłączam pojedynczo do każdego z gniazd tunera, i na gnieździe A obydwa kable dają obraz na tv a na gnieździe B na obydwóch kablach ciemno nawet kiedy ustawiłem priorytet gniazda B. Jest 22 dni po gwarancji tylko pogratulować producentowi LX2. Tak na marginesie ta głowica czasami nie jest wypinana? może da się ją dokupić i podmienić? Coś ktoś słyszał o takich podmiankach głowić? Czy jest możliwość sprawdzenia czy tuner wykrywa głowicę B?
HSW
 
Posty: 15
Dołączył(a): sobota, 27 grudnia 2014, 18:57
Dekoder:: GI XPeed LX2

Re: Strumieniowanie

Postnapisał zukon poniedziałek, 9 stycznia 2017, 19:05

Jedna z głowic jest wymienna. Głowicę DVB-S2 z LX2 wyjąłem i wsadziłem do LX3, kupiłem głowicę DVB-T/C i taką wsadziłem do LX2. I później LX2 "poszedł w świat" ;)

Otwórz boxa, wyjmij głowicę, sprawdź, czy box działa poprawnie. Następnie wyczyść złącze głowicy, wsadź ją ponownie do LXa i sprawdź, czy to pomoże. Jak nie - poszukaj na allegrogo albo ebay. Takie same głowice są chyba do Atemio i MiracleBox (piszę z pamięci - przeszukaj forum, było już o tym)
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Polish Koders Team
 
Posty: 6981
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Strumieniowanie

Postnapisał marekkukla poniedziałek, 9 stycznia 2017, 19:21

a jak rada Zukona nie pomoże to:
1. zobaczy czy hyperion widzi dwa tunery
2. sprawdź, czy nazwy tunerów w hyperionie zgadzają się z tym co jest w naturze (możesz mieć różne sterowniki). Na tunerze pisze jaki to model.
3. jeśli możesz,sprawdź miernikiem napięcie na wejściu tunera, tam gdzie przykręcasz antenę, spodziewaj się napięcia stałego 13 lub 18 Volt. Przy pomiarze antena ma być odłączona
4. Sprawdź ustawienia obydwu tunerów, może na B masz Tone, jednoprzewodowy, lub wyłączony tuner
Proszę abyś zapostował wyniki.
VU+Duo2, Xpeed LX2, NAS Synology
Avatar użytkownika
marekkukla
 
Posty: 292
Dołączył(a): czwartek, 13 listopada 2008, 19:30
Dekoder:: GI XPeed LX2

Re: Strumieniowanie

Postnapisał HSW poniedziałek, 9 stycznia 2017, 21:08

marekkukla napisał(a):a jak rada Zukona nie pomoże to:
1. zobaczy czy hyperion widzi dwa tunery

Tak Hyperion widzi dwie głowice
marekkukla napisał(a):2. sprawdź, czy nazwy tunerów w hyperionie zgadzają się z tym co jest w naturze (możesz mieć różne sterowniki). Na tunerze pisze jaki to model.

Tak zgadzają sie z stanem w naturze.
marekkukla napisał(a):3. jeśli możesz,sprawdź miernikiem napięcie na wejściu tunera, tam gdzie przykręcasz antenę, spodziewaj się napięcia stałego 13 lub 18 Volt. Przy pomiarze antena ma być odłączona

Nie sprawdzałem bo przeskoczyłem od razu do punktu 4
marekkukla napisał(a):4. Sprawdź ustawienia obydwu tunerów, może na B masz Tone, jednoprzewodowy, lub wyłączony tuner
Proszę abyś zapostował wyniki.

BINGO !!! Aż wstyd się przyznać ze to było takie banalne i proste. W sumie na co dzień tam się nie grzebie. Menu/Konfiguracja/Wyszukiwanie kanałów/Konfiguracja tunerów. Tuner B nie miał przypisanego satelity hotbird 13e. Obydwa tunery powinny być tak samo ustawione, tryb konfiguracji prosta, tryb pojedyncze, satelita hotbird, diseqc nie. Po aktualizacji oprogramowania należało to przestawić co powyżej jeśli ktoś używa konwertera twin z LX2, ustawienie na auto jakoś nie wyłapało. Stream pracuje teraz poprawnie na wszystkich kanałach. Dzięki wszystkim za pomoc i cierpliwość.
HSW
 
Posty: 15
Dołączył(a): sobota, 27 grudnia 2014, 18:57
Dekoder:: GI XPeed LX2

Poprzednia strona

Powrót do GOLDEN INTERSTAR

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości