*** Nowy LOADER (U-Boot) ***

Re: *** Nowy LOADER (U-Boot) ***

Postnapisał egreg piątek, 24 kwietnia 2015, 14:27

Panowie błagam o pomoc , wgrałem ten loader, ale teraz chciałem jednak wrócić do softu dedykowanego i nie mogę.
Teraz gdy wpisuję w putty sapro_upgrade to pokazuje że nie ma pliku update.img, w takim razie zmieniam nazwę sapro.img (z softem oryginalnym) na update.img ale niestety po odczycie tego pliku pokazuje taki komunikat:

Kod: Zaznacz cały
8389632 bytes read
[upgrade] upgrade(): Update image type ALLF
[upgrade] upgrade(): Update image type failed...


Na innym loaderze funkcja sapro_upgrade działała normalnie i oryginał wgrywał się bez problemu, na tym niestety jest inaczej, da sie coś z tym zrobić ?

Edit: OK poradziłem sobie trzeba wgrac ten plik http://www.reviservis.sk/vitamin/loader.img po zmianie nazwy na update.img.
egreg
 
Posty: 117
Dołączył(a): poniedziałek, 8 czerwca 2009, 14:02

Re: *** Nowy LOADER (U-Boot) ***

Postnapisał strzala1979 sobota, 25 kwietnia 2015, 08:58

Może da radę to zrobić z poziomu tego nowego loadera tą ostatnią opcją update?
strzala1979
 
Posty: 67
Dołączył(a): środa, 29 sierpnia 2012, 09:31
Dekoder:: AX HD51

Re: *** Nowy LOADER (U-Boot) ***

Postnapisał giego sobota, 25 kwietnia 2015, 15:21

egreg napisał(a):Panowie błagam o pomoc , wgrałem ten loader, ale teraz chciałem jednak wrócić do softu dedykowanego i nie mogę.
Teraz gdy wpisuję w putty sapro_upgrade to pokazuje że nie ma pliku update.img, w takim razie zmieniam nazwę sapro.img (z softem oryginalnym) na update.img ale niestety po odczycie tego pliku pokazuje taki komunikat:

Kod: Zaznacz cały
8389632 bytes read
[upgrade] upgrade(): Update image type ALLF
[upgrade] upgrade(): Update image type failed...


Na innym loaderze funkcja sapro_upgrade działała normalnie i oryginał wgrywał się bez problemu, na tym niestety jest inaczej, da sie coś z tym zrobić ?

Edit: OK poradziłem sobie trzeba wgrac ten plik http://www.reviservis.sk/vitamin/loader.img po zmianie nazwy na update.img.


Dokladnie tak trzeba wgrac po prostu orginalny loader :) zmieniajac jedynie nazwe na update.img a nastepnie juz dedykowany soft.
Avatar użytkownika
giego
Polish Koders Team
 
Posty: 214
Dołączył(a): środa, 27 lutego 2008, 19:57

Re: *** Nowy LOADER (U-Boot) ***

Postnapisał kasperski wtorek, 22 września 2015, 17:49

Gdzie mogę kupić ten sprzęcik?! Jak wypada on w porównaniu do nboxa i ESI 88?
kasperski
 
Posty: 36
Dołączył(a): czwartek, 25 kwietnia 2013, 21:40
Lokalizacja: za górami, za lasami
Dekoder:: ADB

Re: *** Nowy LOADER (U-Boot) ***

Postnapisał zukon wtorek, 22 września 2015, 18:46

Co to ma wspólnego z tematem?

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9183
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Poprzednia strona

Powrót do ABC dla początkujących