Hyperion z Oscam i kartą NC+ Seca

Hyperion z Oscam i kartą NC+ Seca

Postnapisał egreg wtorek, 21 kwietnia 2015, 17:17

Witam, jakie mają być ustawienia czytnika karty Seca (cameleon) w Oscamie żeby czytał w.w. kartę ?
Mam w h4.5 zainstalowany Oscam_10000 i standardowe konfigi i nie czyta nawet ATR karty. (kartę w conaxie TNK czyta bez problemu)
proszę o pomoc.
Z góry dziękuję
egreg
 
Posty: 117
Dołączył(a): poniedziałek, 8 czerwca 2009, 15:02

Re: Hyperion z Oscam i kartą NC+ Seca

Postnapisał ucho środa, 22 kwietnia 2015, 21:04

oscam_serwer

[reader]
label = cyfra_lokalna
description = cyfra_lokalna
protocol = internal
device = /dev/sci0
caid = 0100
detect = cd
mhz = 400
ident = 0100:000068,000000
group = 4
emmcache = 1,3,2
auprovid = 000100

Tak mam i dziala.
Avatar użytkownika
ucho
 
Posty: 50
Dołączył(a): wtorek, 13 marca 2012, 14:17
Dekoder:: UFS912

Re: Hyperion z Oscam i kartą NC+ Seca

Postnapisał egreg piątek, 24 kwietnia 2015, 16:24

Dziękuję za odpowiedź , niestety u mnie nie działa także z tymi ustawieniami.
Na oryginalnym sofcie karta działa...
egreg
 
Posty: 117
Dołączył(a): poniedziałek, 8 czerwca 2009, 15:02

Re: Hyperion z Oscam i kartą NC+ Seca

Postnapisał zukon piątek, 24 kwietnia 2015, 18:19

Oscam.dvbapi pod kartę seca masz?
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9250
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Hyperion z Oscam i kartą NC+ Seca

Postnapisał egreg poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 15:17

oscam.dvbapi do niczego się nie przyda gdy Oscam nie czyta nawet atr karty.
Ciekawostką jest fakt że sprawdziłem napięcie zasilania karty , i w oryginalnym sofcie jest 5 V a w hyperionie tylko 3 V.
Jaki jest tego powód ?
egreg
 
Posty: 117
Dołączył(a): poniedziałek, 8 czerwca 2009, 15:02

Re: Hyperion z Oscam i kartą NC+ Seca

Postnapisał hdbox-cz piątek, 22 grudnia 2017, 20:59

egreg napisał(a):oscam.dvbapi do niczego się nie przyda gdy Oscam nie czyta nawet atr karty.
Ciekawostką jest fakt że sprawdziłem napięcie zasilania karty , i w oryginalnym sofcie jest 5 V a w hyperionie tylko 3 V.
Jaki jest tego powód ?



Bland w driveru do czytnika , daje 3V powinno 5V i niektore karty niedzalajom .
https://github.com/Duckbox-Developers/d ... /sci_drv.c
trzeba poprawic , a skomilowac ponownie ,
albo HW poprawke a pin 6 zloncza liczone od czarego do czytnika przes rezystor do +5V
hdbox-cz
 
Posty: 1
Dołączył(a): sobota, 6 lutego 2010, 21:19


Powrót do ABC dla początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość