PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V4 IMAGE

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał Steiner środa, 4 czerwca 2014, 13:58

strzala1979 napisał(a):... niestety nikt nie chce udostępnić go ponownie.

http://reviservis.sk/vitamin/H4/sapro_v ... 2_2153.rar
Steiner
 
Posty: 21
Dołączył(a): niedziela, 4 sierpnia 2013, 13:55
Lokalizacja: Slovakia
Dekoder:: SF1008/SE

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał strzala1979 środa, 4 czerwca 2014, 16:14

Bardzo serdecznie dziekuje:)
strzala1979
 
Posty: 67
Dołączył(a): środa, 29 sierpnia 2012, 09:31
Dekoder:: AX HD51

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał Flash czwartek, 5 czerwca 2014, 06:29

Koledzy to jak załaowaĆ ten plik UBOOTA bo znam tylko 2 sposoby USB i RS232 i zadnym nie wchodzi. Moze znacie jakiś sposób albo może jest gdzieś jakiś dokładniejszy opis to chętnie poczytam na ten temat.
Tak samo wyświetla jeśli chcemy wgrać starszy soft, jak go zmusić aby przyjął starszy soft?
pozdr
Flash
 
Posty: 100
Dołączył(a): sobota, 8 marca 2008, 10:01

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał Flash czwartek, 5 czerwca 2014, 19:32

Naprawdę nikt nie jak zmusic go aby aktualizację tego uboota,
Czy trzeba rozpocząć od wgrania bootlodera z tego pakietu
sapro_vitamin_flash_20131205.tar
pozdr
Flash
 
Posty: 100
Dołączył(a): sobota, 8 marca 2008, 10:01

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał strzala1979 piątek, 6 czerwca 2014, 08:19

Nie wiem, może musisz wgrać nowszy oryginalny soft. Ty masz 99.55, a ja np. 99.57 z loaderem 1.11(z softu 99.60) i dzisiaj rano bez problemu wgrałem z pendrive'a ten plik udostępniony przez Steinera. Przeczytałem jeszcze raz Twoje posty i zastanowiła mnie jeszcze jedna kwestia. Piszesz, że zmieniasz gdzieś tam nazwę pliku na sapro.img. Ja wgrywałem normalnie plik z rozszerzeniem bin. Może tu jednak leży problem.
strzala1979
 
Posty: 67
Dołączył(a): środa, 29 sierpnia 2012, 09:31
Dekoder:: AX HD51

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał Flash piątek, 6 czerwca 2014, 08:31

Poradziłem sobie z ubootem, wpierw wrzuciłem bootloder.bin z czeskiej paczki ( on został rozpoznany do aktualizacji przez USB) Póżniej przez putty wrzuciłem tego sapro_vitamin_hd5000_boot_kernel_20140402_2153. Walczę teraz z uruchomieniem Enigmy, niestety ten uboot nie zna komendy fdisk. Czy jakąś wersje można wgrać do pamięci tunera i jaką metodą?
pozdr
Flash
 
Posty: 100
Dołączył(a): sobota, 8 marca 2008, 10:01

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał Flash sobota, 7 czerwca 2014, 07:03

A nie macie przypadkiem hyperiona v4 ale pod HDClone, byłbym wdzieczny za podesłanie.
pozdr
Flash
 
Posty: 100
Dołączył(a): sobota, 8 marca 2008, 10:01

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał strzala1979 sobota, 7 czerwca 2014, 13:49

Nie udało Ci się uruchomić? Ja dzisiaj rano uruchomiłem Hyperiona 4 i niby wszystko działało.
Niestety po restarcie tunera zaniknął mi obraz na kanałach oraz multimediach.
Widać tylko bootlogo oraz wyświetla się menu. Można zmieniać kanały, ale jest tylko dźwięk,
a zamiast video czarny ekran. Przez putty przy starcie zaczęło mi pokazywać błąd CRC bootloadera,
a dalej po starcie systemu zaczęło tam sypać jakimiś błędami.
Nie wiem, czy prawidłowo zrobiłem używając tych standardowych dla HD5000 bootargsów
z tego SAVEENV udostępnionego przez Giego w wątku Multiboot:
Kod: Zaznacz cały
setenv bootdesc_0 'USBsda1 PKT';
setenv bootcmd_0 'set bootdesc_default 0; save; run bootargs_0; run bootkern_0';
setenv bootkern_0 'bootm A0080000';
setenv bootargs_0 "set bootargs console=ttyAS0,115200 root=/dev/sda1 rw ip=$ipaddr:$gatewayip:$serverip:$netmask:eth0:off mem=256m coprocessor_mem=4m@0x40000000,4m@0x40400000 rootdelay=6 nwhwconf=device:eth0,hwaddr:$ethaddr init=/bin/devinit";
setenv bootdesc_1 'USB sda2   ';
setenv bootcmd_1 'set bootdesc_default 1; save; run bootargs_1; run bootkern_1';
setenv bootkern_1 'usb reset; ext2load usb 0:2 80000000 /boot/uImage; bootm 80000000';
setenv bootargs_1 "set bootargs console=ttyAS0,115200 root=/dev/sda1 rw ip=$ipaddr:$gatewayip:$serverip:$netmask:eth0:off mem=256m coprocessor_mem=4m@0x40000000,4m@0x40400000 rootdelay=6 nwhwconf=device:eth0,hwaddr:$ethaddr init=/bin/devinit";
setenv bootdesc_2 'UPDATE ENV ';
setenv bootcmd_2 'run bootkern_2';
setenv bootkern_2 'usb reset; fatload usb 0:1 80000000 update; autoscr';
setenv bootcmd 'bootmenu';
setenv bootdesc_items 2;
setenv bootmenutimeout 5;


Są tu 2 (a w zasadzie 3 licząc UPDATE ENV) pozycje w bootmenu.
Nie jestem zbyt biegły w Lunuxie i może dlatego nie za bardzo rozumiem,
czemu obie wskazują na 1 partycję pendrive'a.
Nie wiem, czy jakiś problem był w tych bootargsach, czy może coś nie tak z moim pendrivem.
Formatowanie i wgrywanie robiłem na moim drugim tunerze GM990, na którym mam Hyperiona 4 we flashu.
Na razie przywróciłem soft fabryczny, ale może jeszcze raz spróbuję się z tym zmierzyć.

Edit:
Przeprowadziłem całą operację jeszcze raz i tym razem jak na razie działa wszystko bardzo dobrze.
strzala1979
 
Posty: 67
Dołączył(a): środa, 29 sierpnia 2012, 09:31
Dekoder:: AX HD51

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał igorlan środa, 11 czerwca 2014, 11:03

Czy jest szansa żeby Hyperion4 pojawił się na pamięć NAND 256? Sapro dolutowało mi tą kość, na której ichniejsza Enigma2 chodzi wyśmienicie. Niestety doskwiera mi brak tych wszystkich wodotrysków od PKT.
igorlan
 
Posty: 55
Dołączył(a): sobota, 8 listopada 2008, 19:33
Dekoder:: AX HD51

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał bartsat wtorek, 16 września 2014, 09:46

Jak tam Panowie, da się jeszcze coś pokombinować z plikiem uImage? H4 zbiera dobre recenzje, a tu brak wersji NOR i NAND dzięki, którym Vitamina chodzi płynniej niż na standardowym loaderze. Może mała pomoc? Jakieś narzędzia jak stworzyć samemu taki plik? Trochę temat upadł i może warto do niego wrócić? ;)

//Trochę czytam i widzę, że takie coś można stworzyć pod linuxem i chętnie pokombinuję jeśli ktoś będzie chętny dać wskazówki jak zrobić takie rozpakowanie.
bartsat
 
Posty: 10
Dołączył(a): czwartek, 8 sierpnia 2013, 16:38
Dekoder:: VITAMIN HD5000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Image PKT