PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V3

PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V3

Postnapisał djcrash sobota, 2 listopada 2013, 17:27

PKT SVN-2595 HYPERION v3 Image
SH4 Duckbox Project GIT-5557
MIPS OpenPLI GIT-11190

Added by PKT:

[ALL SH4] add 6xPOWER = force reboot
[MIPS] add SWAP support (default off)
[arm] add djmount
[ALL] update channel list
[MIPS] start wizard fixes
[ALL] EmuManager fix GS if CAM removed;
[HyperCube] set recording path to /hdd/movie
[MIPS] IMDb visibility added to plugin browser
[LX] set default yellow as Plugin browser
[LX] fix vfd info in movie player
[MIPS] fix restart CCcam with GUI restart
[MIPS] fix Aspect Selection
[MIPS] added Infobar show on EXIT key pressed
[LX] keymap - added aspect ratio switch to PLUGIN key
[LX] fix Audio Selection
[LX] fix a/v video mode
[all] update backup manager translation
[HC * IPBox] BootSetup and Install Manager fixes
[ALL] Emu Manager - fix for to long name of Cam file
[MIPS] fix info play reminding on front panel in Media Player
[ARM] fix EPG saving/loading
[sh4] fix start script file every restart GUI
[MIPS] VideoWizard fix, default setting changes, fix of FPanel channel number displaying
[mips] add support for samba setup manager
[ALL] fix GS if streaming
[gm990] added PORTAL key to keymap
[ALL] Log raport
[mips] fix autorestore if is usb or hdd
[ALL] DLNA added ARM & MIPSEL support
[MIPS] InfoCenter code optimization
[MIPS] added CCCam info to InfoBar;
[MIPS] add dvb-t firmware
[mips] Media Player - better functionality changes
[mips] Media Player color keys functionality
[ALL] ScreenSaver smooth fading
[ALL] EMUmanager add support CCcamd
[mips] + crossepg
[mips] deppstandby plugin fix, dump mem at awaking
[MIPS] VM settings, save epg on standby, reference.dat ...
[mips] timeshift fix & others
[ALL] picons update
[mips] fix infobar/eventview show/hide
[mips] pig resized
[IP9k] add BootPlus
[ADB] add RC_Select plugin for RAW/CUT/XMP remote control select
[ALL] fix transponder info
[ALL] fix aio-grab
[ALL] PKT skins - added channel name in nr zap
[ALL] added: auto switch to standby if restarted in standby mode
[ALL] added picons path selection in skin setup : default, hdd, usb, enigma. So if you do not want to awake your hdd, just choose usb or enigma and enjoy
[GM990,GM7162] improved remote control sensitivity
[ALL] Channel Control - german lang by @data devil
[ALL] PKT SKINS - All rights reserver. Skin is integral part of PKTeam image and is not allowed to modify and use it without permission of the author.
[ALL] added StartUp to standby in DeepStandby plugin
[ALL] added PIG in movie selection ( SilverHD & RedHD skin )
[ALL] MediaPlayer fixes, added external txt/srt file support, other small addons
[7162] AGC fix
[all] fix sleep hard disk - based on data devil solution
[ALL] OC Tool - modified fast boot.
[7162] OC Tool - added 720MHz to fast boot
[ALL] Speed Tool - GUI changes, added Polish translation
[ALL] added to EPG key support for Cool TV Guide
[ALL] fixed stopping countdown for deep standby if awake + other small changes for triplex
[ALL] removed containers usage in bitrate info for smoother operation
[ALL] Deep Standby fix
[99xx] Fan Control fix
[7162] VFD icon fix
[ALL] no swap needed if crossepg not in use
[ALL] added saving EPG data file on standby
[ALL] changed virtual memory management
[ALL] add switching between eplayer/gstreamer BP>Settings>ExtraSetup>MediaFramework (experimental)
[ALL] EMUmanager fix gs when cam is incorrect
[ALL] InfoCenter - added partition filesystem info
[ALL] GS in awaiking from standby fix - getoutput issue.
[ALL] extended cache writeback delay
[ALL] EMUmanager- fix emu counter
[ALL] increased efficiency of swap file
[ALL] added clean up memory function in BP
[ALL] swap usage less aggressive. Pressure on RAM, and if insufficient then swapping.
[ALL] other smaller code changes
[ALL] sync front panel clock display in standby fix
[arm] add autorestore for arm based on sh4
[ALL] fix value OC on sti7100 and sti7109
[IPBOX99X] - added new patches for frontend driver to increase stability
[ALL] many stability fixes no included in changelog


Known Issues:
[ADB] PIG can cause unexpected uboot remove due to error decoder design - as written by Jacek, so we can not guarantee 100% secure


Special THX to TDT, OpenPLI, all sh4 community and all betatesters.
Extra THX goto data devil


FTP login: root, passwd: pkteam


Regards
Pozdrawiamy Polish Koders Team



DOWNLOAD:


DOWNLOAD MIRROR:

Obrazek
UWAGA !!! NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYTKOWANIE TEGO OPROGRAMOWANIA NIEZGODNIE Z PRAWEM, PAMIĘTAJ ŻE OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM I PODLEGA KARZE POZBAWIENIA WOLNOŚCI DO LAT 3 !
OCTA 1028P | 908G with HYPERION v5.4
HYPERCUBE | XPEED LX3 | XPEED LX C2 with HYPERION v5.4
UFS910 with HYPERION v5.4
NC+ | TNK HD
Avatar użytkownika
djcrash
Polish Koders Team
 
Posty: 4047
Dołączył(a): środa, 9 kwietnia 2008, 23:59
Lokalizacja: EU
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V3

Postnapisał Steiner czwartek, 14 listopada 2013, 18:13

Hi,
Please, where is the Deep StandBy - PowerOFF, and where is PIP ?
if so, what should I do so I had a menu Poweroff - Deep Standby ?
Thank you for your response
Steiner
 
Posty: 21
Dołączył(a): niedziela, 4 sierpnia 2013, 13:55
Lokalizacja: Slovakia
Dekoder:: SF1008/SE

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V3

Postnapisał Steiner piątek, 15 listopada 2013, 13:14

PowerOFF resolved. :D
Steiner
 
Posty: 21
Dołączył(a): niedziela, 4 sierpnia 2013, 13:55
Lokalizacja: Slovakia
Dekoder:: SF1008/SE

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V3

Postnapisał bartsat niedziela, 24 listopada 2013, 16:56

Mam problem z nagrywaniem na zewnętrznym dysku twardym. Otóż wszystkie programy nagrywają się tylko do 1 pliku FAT32 (do ograniczenia 4GB) i na tym koniec. Dziś chciałem sobie nagrać walkę bokserską, tydzień temu także i zamiast nagrywać od 3:00 do 6:00 to nagrało tylko 1,5h bo tyle materiału zmieściło się na tych 4GB. Po prostu nie tworzy kolejnego pliku, aby na niego nagrywać. Przy NTFS, który ograniczenia jako tako nie ma, nawet nie próbuje rozpocząć nagrywania. Proszę o rady jeśli to możliwe.
bartsat
 
Posty: 10
Dołączył(a): czwartek, 8 sierpnia 2013, 16:38
Dekoder:: VITAMIN HD5000

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V3

Postnapisał artver wtorek, 26 listopada 2013, 21:31

Format na ext3 powinien wystarczyć - przy 4KB bloku możesz nagrać do 2TB. Co prawda do nagrań nie dostaniesz się po przepięciu hdd do komputera z windą bez dodatkowego softu (nie rozpozna partycji) - ale można użyć ftp`a lub openwebif`a.
artver
 
Posty: 565
Dołączył(a): wtorek, 8 maja 2012, 19:05
Lokalizacja: Wrocław
Dekoder:: IPBOX99

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V3

Postnapisał Tomek33 sobota, 14 grudnia 2013, 12:45

Witam
Używam od kilku dni w swojej vitaminie Hyperiona V3 i spisuje się całkiem nieźle. Jak na enigmę to działa sprawnie i szybko, jeszcze nie udało mi się zamulić czy zawiesić vitaminy.
Jak na ten moment to mam dwa problemy:
1. Dotyczy się samego uruchamiania. Korzystam z przedniego portu USB mam tam wsadzony malutki pendrive że mogę zamknąć klapkę i w ogóle go nie widać. Problem jest w tym że enigma startuje poprawnie tylko za pierwszym razem. Jak już raz się włączy i powiedzmy że wyłączę całkowicie dekoder z prądu to enigma nie wystartuje dopóki nie wyjmę i nie włożę pendrive jeszcze raz. Trochę to dziwne że musze poruszać pendrivem żeby enigma zaczęła się bootować. Jak nie porusze to cały czas na wyświetlaczu mam USBsda1 PKT i stoi.

2. Dotyczy kodeka PCM dla audio 1536kb/s. Żaden z zainstalowanych odtwarzaczy nie dekoduje dźwięku a co za tym idzie nie mogę oglądać teledysków w rozszerzeniu .vob gdzie jest na prawdę wysoka jakość obrazu i dźwięku lecz vitamina na enigmie nie odtwarza dźwięku.
Vitamina na fabrycznym oprogramowaniu bez problemu odtwarza i obraz i dźwięk. Wiwa HD do dvb-t też bez problemu takie pliki odtwarza ze znacznie gorszym procesorem.
Jak można dodać wsparcie dla tego kodeku?

Po za tym jestem bardzo zadowolony z Hyperiona V3.

Czy po założeniu dodatkowego chłodzenia na procesor vitaminy można go podkręcić?

Pozdrawiam Całą ekipe PKTEAM i innych którzy pracowali i pracują nad Hyperionami.
Tomek33
 
Posty: 59
Dołączył(a): poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 06:29
Lokalizacja: Łódź
Dekoder:: VITAMIN HD5000

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V3

Postnapisał artver środa, 18 grudnia 2013, 23:34

Witam,
Wgrałem Hyperiona 3 tą metodą http://pkteam.pl/viewtopic.php?f=109&t=5715..
Trochę się krztusił w sieci WebIf odpalał się parę minut - i czasem miał problem ze startem - ale stawał na <On>. Pomogło jeszcze raz ustawienie i wgranie SAVEENV (zmieniłem macadress na inny).
Pendrive`a zrobiłem na szybko w ipboxie (sda1 na partycje,sda2 na swap,sda3 na movies) - instalacja firmware`u z /hdd (przekopiowałem TC) i gotowe. Startuje za każdym razem .

Wsadziłem z tyłu inny pendrive - i tym razem z poziomu vitaminki za pomocą BP - 3 partycje, format, instalacja systemu wgranego do /hdd pod montowanego w Mount Center za pomocą TC (czyli na 3 partycję pierwszego pendrive`a ;) ) - tutaj tutek http://forum.satdigitalne.cz/viewtopic.php?f=420&t=12584
Konfiguracja i restart (ale bez pierwszego pena z przodu) - działa - przekładam do przedniego usb - działa . Wyłączenia , włączenia - za każdym razem bez wyciągania.

Proponuję sprawdź na drugim penie z robionym na Hyperionie (może coś z partycją jest nie tak) Możesz zrobić pełen backup image`a - przesunąć go do /hdd (jak coś tam sobie podmapujesz) - i zainstalować ten backup na drugim penie .
Powinien startować - czy to przód czy tył. Jak sprawdzisz - i okaże się że na drugim penie działa - oki - możesz całą procedurę powtórzyć i przygotować swojego pena którego masz pod klapką.

Co do PCM / DTS - dźwięk idzie tylko po optyku - bez amplitunera jest ciężko - ale dźwięk jest oki . Także kodek w porządku. Trzeba dopieścić sterowniki i poprawić downmix . Pewnie w wersji Hyperiona 3,5 ...
artver
 
Posty: 565
Dołączył(a): wtorek, 8 maja 2012, 19:05
Lokalizacja: Wrocław
Dekoder:: IPBOX99

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V3

Postnapisał Tomek33 czwartek, 19 grudnia 2013, 15:09

@artver dziękuje za twoją odpowiedź. Na przyszłość przygotuje pendrive z poziomu blue panel z hyperiona. Trzeba robić oddzielną partycję na swap? i movies?
Zostanę przy tym samym pendrive 4GB gdyż jest on malutki i bez problemu można zamknąć przednią klapkę tak, że nic nie widać. Sprawdziłem jego prędkości odczytu/zapisu i wypada świetnie. Na pewno jak go przygotuje dobrze to będzie ruszał hyperion za każdym razem. Dam znać jak poszło.

U mnie też coś nie zadziałało to SAVEENV. Chciałem aby całą operacja przebiegła bez kabla rs-232, lecz nie udało się. Powrót do softu fabrycznego czyli wywołanie komendy upgrade sapro było nie możliwe. Robiłem to tak:
-włączyłem vitaminę pstryczkiem z tyłu
-pilotem szybko przełączyłem na opcje upgradeSAPRO i wciskałem OK
-na VFD pojawiał się <ON> i po chwili USB sda1 PKT i tyle. Nie chciało ruszyć komendy upgrade_sapro.
-na pendrive z systemem FAT32 miałem zgrany plik sapro.img czyli soft fabr. w wersji 99.16 wsadzałem do przedniego i tylniego pendrive, ale i tak nie łapał komendy upgradeSAPRO.
-Byłem zmuszony wyciągnąć vitaminę z szafeczki i podłączyć za pomocą kabla RS-232 do kompa.
-na komputerze z programem putty cała operacja powrotu przebiegła bez najmniejszych problemów

Coś musiało być nie tak z plikiem "update" w który zawierał te wpisy. Czym edytowałeś plik update? można go edytować zwykłym notatnikiem? chciałbym do tego pliku update wpisać adres mac swojej vitaminy.
Prosiłbym jak możesz o udostępnienie twojego pliku update na którym wszystkie komendy działają razem z upgrade_sapro.
Chciałbym bez kabla rs-232 przemieszczać się między softem fabr a enigmą.

Co do kodeku PCM to cieszy mnie wiadomość, że jest wsparcie. Podczas odtwarzania pliku .vob i naciśnięciu żółtego klawisza pokazuje się napis coś w stylu audio/undetermined - i dlatego myślałem, że nie ma odpowiedniego kodeku.
Jak się uda to prosiłbym aby w wersji hyperion v3.5 dźwięk leciał także po HDMI bo dopiero do telewizora mam podłączony sprzęt grający.

Pozdrawiam Tomasz.
Tomek33
 
Posty: 59
Dołączył(a): poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 06:29
Lokalizacja: Łódź
Dekoder:: VITAMIN HD5000

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V3

Postnapisał artver czwartek, 19 grudnia 2013, 17:16

Witaj,

Tu masz instrukcję - http://www.forum.satdigitalne.cz/viewtopic.php?f=423&t=12585
Pod drugim postem klikasz na
SaveENV_4xusb_sapro.rar

i ściągnie ci się saveenv . Program autorstwa PKT z dodanym tunerem Vitamin ze sprawdzonym i działającym konfigiem / konfigami. Mam je wgrane przez rs232 - u mnie pracuje wersja 4xusb. Postępujesz wg. instrukcji wgrywania - wybierasz vitaminkę, odznaczasz hallo - zmieniasz maca , możesz wydłużyć czas na gotowość pena delay, klikasz open (z wybranym com`em ) - w tym mmomencie włączasz dekoder bez pena - jak na dole okna saveenv pojawi ci się info że ready - klikasz save to com i czekasz do końca i power off.
Później restart już z penem - startuję domyślnie z sda1. Nie tworzyłem , nie edytowałem , nie zapisywałem i nie ładowałem oddzielnie żadnych plików - konfigurujesz z programu i wysyłasz na Vitaminkę.

Jak coś to napisz.

Pena dziele na partycję bo jest wygodniej.
Sda1 - pierwsza partycja ext3 (256MB)- tylko na system ( w razie nowszej wersji - wgrywam na nią - reszty partycji mi nie rusza)
Sda2 - druga partycja swap (256MB)- wykorzystywana przez dekoder jako dodatkowa pamięć przy dużym obciążeniu
Sda3 - trzecia partycja ext3 na hdd (reszta z pena) - podmontowuję ją jako hdd - przy dużym penie już idzie coś nagrać - oczywiście trzeba to w Mount Center wybrać /hdd - /sda3 i dać mount. Po ftp`ie załadowany image można zainstalować przez BP na innym penie lub innej partycji. Ale na razie systemów na Vitaminkę jak na lekarstwo - tak że multiboota jeszcze nie rozgryzałem - start można zdefiniować z poziomu BP . Nawet nie znalazłem czy da się to zrobić z przedniego panela. Na wszelki wypadek zawsze warto mieć drugi pen z systemem ;) tym bardziej że ceny idą mocno w dół.
artver
 
Posty: 565
Dołączył(a): wtorek, 8 maja 2012, 19:05
Lokalizacja: Wrocław
Dekoder:: IPBOX99

Re: PKT SHOWBOX VITAMIN 5000 HD E2 HYPERION V3

Postnapisał Tomek33 wtorek, 24 grudnia 2013, 22:10

Dzięki @Artver za zainteresowanie się moimi problemami w vitamince.
Jutro będę próbował swoich sił. Wygeneruje sam swój plik update używając SAVEENV z adresem MAC ze swojej vitaminy.
Czy ext3 jest szybsze? / lepsze od ext2? Czy 256MB partycja na system wystarczy spokojnie?
Czy bez problemu z poziomu dekodera zrobię partycje na której będzie plik swap? Chodzi mi o to czy vitamina będzie później pamiętać, że na sda2 ma plik swap.

Ostatnie pytanie. Może to pierdoła ale na webif-ie do sterowania jest zdjęcie innego pilota niż od vitaminy, to taka drobnostka ale może można łatwo pliczek podmienić i będzie pilocik od vitaminy.

tutaj na stronie gdzie sprzedają vitaminę widać na screenach w webif-ie poprawną wersje pilota.
http://www.eshop.sapro.cz/enigma-2-pro- ... d1994.html (trzeba kliknąć w zdjęcia)

Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę
Tomek33
 
Posty: 59
Dołączył(a): poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 06:29
Lokalizacja: Łódź
Dekoder:: VITAMIN HD5000

Następna strona

Powrót do Image PKT

cron