Jakie wymagania łącza do streamu

Poradniki dla wszystkich typów BOX-ów

Jakie wymagania łącza do streamu

Postnapisał Gieksiarz środa, 2 maja 2018, 13:50

Mam łącze 30/5 i rzeczywiście tyle wyciąga. Na apce stream po lan ok ale poza siecią lokalną tnie i przytyka się jakby. Czy 5 mega to za mały upload ?
Gieksiarz
 
Posty: 283
Dołączył(a): środa, 2 grudnia 2009, 19:41
Dekoder:: FORMULER F1

Re: Jakie wymagania łącza do streamu

Postnapisał sq9 środa, 2 maja 2018, 14:14

up 5 to jest nic :idea: :!:
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2228
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: Jakie wymagania łącza do streamu

Postnapisał zukon środa, 2 maja 2018, 14:15

Wybierz kanał, z którym masz problem i otwórz InfoCenter (albo jakiś inny plugin wyświetlający bitrate) i zostaw na 15min. Zobacz, jaki max bitrate był.

Jak box obsługuje to pobaw się transcodingiem - to powinno załatwić sprawę.

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9002
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Jakie wymagania łącza do streamu

Postnapisał Gieksiarz środa, 2 maja 2018, 15:30

No formuler f1 obsługuje. Rozumie że wiadomo upload musi być ale telefon aż tak ciągnie upload ?
Gieksiarz
 
Posty: 283
Dołączył(a): środa, 2 grudnia 2009, 19:41
Dekoder:: FORMULER F1

Re: Jakie wymagania łącza do streamu

Postnapisał Ktosiu niedziela, 6 maja 2018, 22:03

Telefon nic nie ciągnie to stream tyle używa z transferu jaki masz. Łącze powinieneś mieć minimum 2-3x lepsze niż wymagane maksimum jeśli chcesz mieć odbiór bez problemu. Na każdy dodatkowy stream doliczasz drugie tyle wymaganego.
róż(nie) chcę
Avatar użytkownika
Ktosiu
BetaTester
 
Posty: 151
Dołączył(a): środa, 27 grudnia 2017, 12:37
Lokalizacja: Wellingborough
Dekoder:: VU+ UNO 4KSE

Re: Jakie wymagania łącza do streamu

Postnapisał Gieksiarz niedziela, 6 maja 2018, 22:39

Ktosiu napisał(a):Telefon nic nie ciągnie to stream tyle używa z transferu jaki masz. Łącze powinieneś mieć minimum 2-3x lepsze niż wymagane maksimum jeśli chcesz mieć odbiór bez problemu. Na każdy dodatkowy stream doliczasz drugie tyle wymaganego.

A ile jest wymagane ?
Gieksiarz
 
Posty: 283
Dołączył(a): środa, 2 grudnia 2009, 19:41
Dekoder:: FORMULER F1

Re: Jakie wymagania łącza do streamu

Postnapisał Ktosiu poniedziałek, 7 maja 2018, 15:15

Tyle co napisałem, przynajmniej powinno być 2-3x lepsze łącze na upload niż bitrate. Twój problem sprawdzić ile ma operator uploadu.
róż(nie) chcę
Avatar użytkownika
Ktosiu
BetaTester
 
Posty: 151
Dołączył(a): środa, 27 grudnia 2017, 12:37
Lokalizacja: Wellingborough
Dekoder:: VU+ UNO 4KSE

Re: Jakie wymagania łącza do streamu

Postnapisał Tata61 poniedziałek, 7 maja 2018, 17:21

Witam
To napisz mu ile jest wymagane minimum przynajmniej dla HD.
Formuler F1
Avatar użytkownika
Tata61
 
Posty: 272
Dołączył(a): sobota, 21 września 2013, 11:41
Dekoder:: FORMULER F1

Re: Jakie wymagania łącza do streamu

Postnapisał Ktosiu poniedziałek, 7 maja 2018, 17:46

Po to zukon udzielił informację w poście wyżej jak sprawdzić sobie max bitrate by z niej skorzystać. Jeśli za duże to zmienić.

Na pewno łącze 5 Mbps jest zbyt słabe na stabilne połączenie dla większości streamingów przy domyślnych ustawieniach boxa, jak zmieni na mniejszy bitrate czy inny kodek to może będzie dobre.
róż(nie) chcę
Avatar użytkownika
Ktosiu
BetaTester
 
Posty: 151
Dołączył(a): środa, 27 grudnia 2017, 12:37
Lokalizacja: Wellingborough
Dekoder:: VU+ UNO 4KSE


Powrót do ABC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Grzesiek70 i 6 gości