DM 900 i Hyperion 6

Poradniki dla wszystkich typów BOX-ów

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał szakal czwartek, 17 maja 2018, 19:55

witam ja mam 920 dreambox orginal mam wgrane image Hyperion 6A do flesza przez przegladarke wgrane tez nie mam polaczenia siec jest ok. pozdrawiam czy moze mi ktos poradzic zeby było połaczenie
szakal
 
Posty: 1
Dołączył(a): sobota, 14 stycznia 2012, 20:57
Dekoder:: DREAMBOX DM900

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał djvilles wtorek, 2 października 2018, 13:05

Witam.
Miałem podobny problem z połączeniem po ftp.

Wina leży w image, ale nie w image PKT.
Konkurencyjne "systemy", zostawiają jakiś syf we flashu, skutkiem tego, nie wszystko działa.
Brak komunikacji po ftp. na pewno.
Wystarczy wrócić do wersji 5.8 Hyperion (dostępny na stronie pkteam) i ponownie zainstalować 6.x
Przy przechodzeniu z image konkurencji (tu ftp działa) lub z Hyperiona 6.xx (tu ftp nie działa)
do Hyperiona 5.8 (zrobić ustawienia fabryczne)
Uruchomić (pominąć wszelkie kreatory) - sprawdzić połączenie po ftp, jeśli działa,
ponownie ustawienia fabryczne, i wgranie wersji 6.x.
Mam nadzieję, że komuś to pomoże.
I tyle.
Wielkie podziękowania za pracę nad rozwijaniem projektu PKTeam. Szacun.
PS (Prywata :D - tuner dm900 po wejście w uśpienie, nie wybudza się prawidłowo (wszystkie image Hyperiona)
Następuje black screen, z informacjami o błędach. Restart i czasami brak obrazu, (dźwięk jest)
Przy uruchomieniu (zawsze), logo Hyperiona, jest obcięte od dołu o jakieś 30-40 %, u góry obraz, na dole czarno. Jeśli potrzeba, zrobię screena. Co ciekawe, logo z informacją o przywracaniu ustawień, jest w całości. To jest informacja, nie prośba o poprawienie. Jeszcze raz wielkie dzięki.
djvilles
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 27 czerwca 2010, 22:47

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał zukon wtorek, 2 października 2018, 13:09

Podobno w 6.2 nie ma już tego problemu z bootlogiem. O tym wybudzaniu pierwsze słyszę.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9002
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał djvilles środa, 3 października 2018, 01:44

Jeśli zainteresowałeś się tematem... nagrałem moment przechodzenia w standby i powrót.
Wcześniej napisałem, że to żaden problem, ale skoro słyszysz to pierwszy raz...
Tak było od wersji 5.8 (może wcześniej, 5.8 było pierwsze, które zainstalowałem), przez kolejne, do 6.1. Chcesz więcej info, napisz co potrzebujesz.
Pozdrófka ;) . Niżej wideo.
https://www.youtube.com/watch?v=LLGYqmVM6bo
djvilles
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 27 czerwca 2010, 22:47

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał zukon środa, 3 października 2018, 10:54

Utwórz plik /var/config/lcd np komendą z telnetu:
Kod: Zaznacz cały
touch /var/config/lcd

To powinno rozwiązać problem.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9002
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał djvilles środa, 3 października 2018, 22:34

zukon napisał(a):Utwórz plik /var/config/lcd np komendą z telnetu:
Kod: Zaznacz cały
touch /var/config/lcd

To powinno rozwiązać problem.


Rozwiązało. Dziękuję.
djvilles
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 27 czerwca 2010, 22:47

Poprzednia strona

Powrót do ABC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 10 gości

cron