DM 900 i Hyperion 6

Poradniki dla wszystkich typów BOX-ów

DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał gregland niedziela, 1 kwietnia 2018, 21:44

Posiadam jak w tytule ale za nic nie moge sie polaczyc Total Comanderem z moim boxem.
Wpisanie pkteam jako password nie pomaga image sciagale z roznych zrodel i nic .
Istnieje jakis sposob zeby to obejsc albo macie jakas rade?
gregland
 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 5 października 2014, 12:07
Lokalizacja: niemcy
Dekoder:: GM7162

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał zukon niedziela, 1 kwietnia 2018, 22:04

Jedynym wiarygodnym źródłem jest nasz Download: http://e2.pkteam.pl/index.php?dir=IMAGE ... ERION%206/ i jego kopia na Mega: https://mega.nz/#F!EHoUXBzQ!li73PMwbfIuvvRFYp3Tatw pozostałe źródła sugeruję traktować z rezerwą. Były wcześniej przypadki, że "magicy" modyfikowali nasze image. Za takie wynalazki nie odpowiadamy.

Masz wpisany poprawny adres dekodera w FTP? Próbuje się łączyć? Nie przyjmuje hasła czy co? Łączysz się w trybie aktywnym czy pasywnym? Może firewall/antywirus w komputerze coś blokuje?
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 8992
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał gregland niedziela, 1 kwietnia 2018, 22:18

Na innych image nie ma problemow z polaczeniem pobieralem z mega i forum pkt
Na poprzednich wersjach hyperiona nie bylo nigdy problemow.
gregland
 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 5 października 2014, 12:07
Lokalizacja: niemcy
Dekoder:: GM7162

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał zukon niedziela, 1 kwietnia 2018, 22:29

Jeszcze raz:
zukon napisał(a):Masz wpisany poprawny adres dekodera w FTP? Próbuje się łączyć? Nie przyjmuje hasła czy co? Łączysz się w trybie aktywnym czy pasywnym? Może firewall/antywirus w komputerze coś blokuje?

Zweryfikuj adres dekodera np: w InfoCenter. Spróbuj połączyć się z OpenWebIf albo ssh/telnet - działa :?: Sprawdź w ustawieniach sieci (manu/konfiguracja/sieć/ustawienia sieci/test sieci) czy wszystko jest OK :?:

Tu naprawdę nie ma żadnej magii :D
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 8992
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał gregland niedziela, 1 kwietnia 2018, 22:53

OpenWebif dziala
gregland
 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 5 października 2014, 12:07
Lokalizacja: niemcy
Dekoder:: GM7162

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał zukon niedziela, 1 kwietnia 2018, 23:08

Ja naprawdę nie muszę jak w podstawówce wyciągać za uszy do odpowiedzi... Staram się pomóc ale nic na siłę... Z tego, że wgrasz nasz soft nie mam ŻADNEJ kasy :D Też mogę zacząć odpowiadać w BARDZO lakoniczny sposób na zasadzie tak/nie. Nie zadaję pytań ZAMKNIĘTYCH tylko raczej OTWARTE.

Moja ostatnia próba: image we flash czy jakimś multiboot :?: Spróbuj Filezilla albo WinSCP. Do wyjaśnienia pozostaje:
zukon napisał(a):... Próbuje się łączyć? Nie przyjmuje hasła czy co? Łączysz się w trybie aktywnym czy pasywnym? Może firewall/antywirus w komputerze coś blokuje?
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 8992
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał gregland niedziela, 1 kwietnia 2018, 23:44

Putty melduje login incorect
Szkoda dam sobie spokoj na razie
gregland
 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 5 października 2014, 12:07
Lokalizacja: niemcy
Dekoder:: GM7162

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał gregland niedziela, 1 kwietnia 2018, 23:49

Dzieki za dobre checi
Nie chcialem nikogo urazic.Chcialem tylko zakomunjkowac o problemie
ktory zauwazylem chetnie bym dalej pobawil sie waszym image ale trudno
sie mowi.


Jezeli po wgraniu innego image wszystko wraca do normy i nie ma zadnych
problemow z Total Comanderem i w jeszcze innym tez zero problemow to
znaczy ze nie ja nie potrafie uzywac urzadzen tylko klopot tkwi w image
Milej niedzieli Wielkanocnej zycze wszystkim.Przecierz to tylko nasze hobby.

Ludzie easy przecierz jakbym uzywal takich cudow jak multiboot albo ba to bym o tym napisal
Uwazalem ze warto sprobowac Hyperiona nie wyszlo trudno ale zycie idzie dalej.
Dzieki za uwage.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 2 kwietnia 2018, 20:42 przez gregland, łącznie edytowano 2 razy
gregland
 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 5 października 2014, 12:07
Lokalizacja: niemcy
Dekoder:: GM7162

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał irasiad2007 poniedziałek, 2 kwietnia 2018, 08:56

@gregland
Nie podałeś wszystkich info, przeczytaj DOKŁADNIE o co pytał @zukon i uzupełnij to w odpowiedzi :!: , bo co z tego że mamy chęci pomóc jak Ty nie masz chęci współpracować ;)
Avatar użytkownika
irasiad2007
BetaTester
 
Posty: 172
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 20:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: MIRACLEBOX TWIN PLUS

Re: DM 900 i Hyperion 6

Postnapisał zukon poniedziałek, 2 kwietnia 2018, 19:59

gregland napisał(a):Jezeli po wgraniu innego image wszystko wraca do normy i nie ma zadnych
problemow z Total Comanderem i w jeszcze innym tez zero problemow to
znaczy ze nie ja nie potrafie uzywac urzadzen tylko klopot tkwi w image
Milej niedzieli Wielkanocnej zycze wszystkim.Przecierz to tylko nasze hobby.

Jeżeli od wczoraj nie mogę się dowiedzieć, czy image zostało zainstalowane w multiboot czy we flash to na Twoim miejscu bym się o to nie zakładał, że to wina image :D Tym bardziej, że mamy Betatestera z DM900 i przez 2 miesiące pracy nad Hyperion 6 nie zgłaszał takiego problemu :D

Zaraz się okaże, że image jest jednak w multiboot i po przestawieniu jednej opcji w magiczny sposób zacznie działać FTP. I zapewne to samo się zacznie dziać po wgraniu image do flash :D To będzie oznaczało, że problem jednak jest w użyszkodniku ;)

Jak o coś pytam to naprawdę wiem, o co pytam :D

Pozdrawiam :D
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 8992
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Następna strona

Powrót do ABC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości