Zmiana nboxa na F1

Poradniki dla wszystkich typów BOX-ów

Re: Zmiana nboxa na F1

Postnapisał sq9 środa, 4 października 2017, 13:43

mam F1 i jak kupię AX 51 to Ci powiem :lol: (za nie długo)
na plus dla AX miejsce na dysk w środku :idea:
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2289
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 22:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: Zmiana nboxa na F1

Postnapisał zukon środa, 4 października 2017, 13:53

Jak starczy Ci 1 głowica :)

IMO lepiej te 250zł na dysk przeznaczyć :)

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9183
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Zmiana nboxa na F1

Postnapisał krajes środa, 4 października 2017, 13:56

Dysk wyciągnę z tego szrotu od ADB :) Za to SSD by mi się w lapku przydał..
krajes
 
Posty: 9
Dołączył(a): środa, 4 października 2017, 08:31
Lokalizacja: wwa
Dekoder:: ADB

Re: Zmiana nboxa na F1

Postnapisał krajes czwartek, 5 października 2017, 06:07

Powiedzcie mi jeszcze. Czy F1 obsługuje konwerter Unicable z wszystkimi jego zaletami?
krajes
 
Posty: 9
Dołączył(a): środa, 4 października 2017, 08:31
Lokalizacja: wwa
Dekoder:: ADB

Re: Zmiana nboxa na F1

Postnapisał zukon czwartek, 5 października 2017, 07:38

Jeszcze nie spotkałem dekodera z E2 (poza ścierwoboxami), który by nie obsługiwał unicable :D F1 nie ma gniazd przelotowych więc przed dekoderem rozgałęziasz sygnał i podłączasz pod obydwie głowice. Rozgałęźnik musi być "satelitarny" - częstotliwość do 2400MHz np Televes 5150
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9183
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Zmiana nboxa na F1

Postnapisał krajes czwartek, 5 października 2017, 08:54

Dziwne, że trzeba rozdzielać na dwie głowice. W Polsatowskim Evobox podłączasz normalnie jeden kabel z unicable'a do jednego gniazda i dekoder sam robi resztę roboty.
krajes
 
Posty: 9
Dołączył(a): środa, 4 października 2017, 08:31
Lokalizacja: wwa
Dekoder:: ADB

Re: Zmiana nboxa na F1

Postnapisał zukon czwartek, 5 października 2017, 09:18

Nie mam F1 żeby sprawdzić. Możesz próbować, czy tak pójdzie jak piszesz. Jak nie pójdzie to zrób jak opisałem :) Koszt rozgałęźnika jest śmieszny ;)
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9183
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Zmiana nboxa na F1

Postnapisał p_bladek czwartek, 5 października 2017, 18:24

krajes napisał(a):Panowie. Przymierzam się do przesiadki z tego strucla pt.nbox na lepszy dekoder. Chyba dojrzałem do tej decyzji - nbox, był po prostu niestety pierwszy :)

Teraz pytanie.

Chcę używać hyperiona, bo obecnie nbox działa na openpli. Czytam forum już jakiś czas, niestety nigdzie nie mogę znaleźć jak wygląda struktura plików na hyperionie. Co za tym idzie, doczytałem tutaj, że w var/keys nie jest tak samo i 3 pliki oscam, nie mogą być tak skopiowane i przerzucone jak przy przesiadkach na kolejne openpli. Czy ktoś wyjaśni mi jak to wygląda na hyperion? Nie jestem hard userem ale coś tam wiem, staram się sam wyszukiwać odpowiedzi ale niestety nie wszystko mogłem tu znaleźć.

Co do Formulera F1:
Czy ten box nie wymaga wrzucania jakichś ubootów tylko wystarczy wgrane na pendrive 3 pliki, jakaś kombinacja klawiszy i instaluje się bez problemowo?

Dzięki za pomoc.
Ja dodam od Siebie jeszcze. Zrobiłem dokładnie taką samą przesiadkę z Nbox na F1 i Prismcube równocześnie. Co mi nie leży w F1 w porównaniu do ścierwoboxa:
-toporny pilot.
-wyświetlacz VFD marnej jakości, mała liczba pól.
-dysk tylko na esata na zewnątrz (do tego dodatkowe zasilanie po usb), pomyślał bym na zamocowaniu wewnątrz (ma sporo miejsca).
-dziwna bateryjka?
Ja zostałem Na Ruby-m bez wsparcia, trochę pogrzebałem i jestem zadowolony na ta chwilę.
p_bladek
 
Posty: 30
Dołączył(a): piątek, 29 października 2010, 17:46

Re: Zmiana nboxa na F1

Postnapisał krajes piątek, 6 października 2017, 08:16

Dzięki za opinię!
krajes
 
Posty: 9
Dołączył(a): środa, 4 października 2017, 08:31
Lokalizacja: wwa
Dekoder:: ADB

Re: Zmiana nboxa na F1

Postnapisał Martino81 sobota, 7 października 2017, 18:10

Co do pilota to jest ok tylko strasznie głośno kilka (czasami zastępuje go obsługą tunka przez telefon). W nocy słabo - z tym że dzięki mikro stykom powinien trochę podziałać. Z wyświetlaczem się zgodzę - lipa - w IP99 był zajebisty.

HDD mam po USB i jest całkiem OK. Transfery nie te co na esata, ale od tego mam pseudo NAS ;)
Avatar użytkownika
Martino81
 
Posty: 190
Dołączył(a): sobota, 26 listopada 2011, 15:16
Dekoder:: FORMULER F1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ABC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości