Hyperion 5.3.1 - unicable

Poradniki dla wszystkich typów BOX-ów

Re: Hyperion 5.3.1 - unicable

Postnapisał tom79 sobota, 25 lutego 2017, 16:07

zukon napisał(a):Czy Inverto ma zasilacz? jeśli tak to go odłącz - powinien być zasilany w kaskadzie z multiswitcha końcowego. Sprawdź, czy dobrze masz podłączone polaryzacje z wyjść Inverto na wejścia Televes. Może tu jest problem.

Możliwość 2: kup 5 szt. rozgałęźników (satelitarnych) 1->2 i rozdziel sygnał polaryzacjami na obydwa multiswitche (połącz je równolegle). Na pewno będzie to dużo tańsze jak nowy multiswitch :)

ps: starego masz tego Televes - bo nowe Nevoswitch są jednocześnie końcowe i kaskadowe - kwestia przełączenia na obudowie i podpięcia/odpięcia zasilacza


Inverto ma zasilacz, robiłem i tak i tak i nic dalej to samo...Kable sprawdziłem dwa razy, język mnie bolał od sprawdzania czy jest prąd czy nie przy konwerterze, żeby odpisać jeszcze raz dobrze.

No ja mam tego: http://www.hollex.rzeszow.pl/sklep/prod ... -7139.html, patrzę na te nowe i rzeczywiście są już przelotowe...
Znalazłem o takiego i chyba byłby dobry:) http://www.dipol.com.pl/multiswitch_ms- ... R70553.htm i 3 razy tańszy od tego televesa..
tom79
 
Posty: 57
Dołączył(a): sobota, 4 czerwca 2016, 14:26
Dekoder:: VU+ ULTIMO 4K

Re: Hyperion 5.3.1 - unicable

Postnapisał zukon sobota, 25 lutego 2017, 16:39

Cały czas stoję na stanowisku, że rozgałęźniki 1/2 będą tańsze :D na alledrogo 5-7 zł najtańsze
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9183
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Hyperion 5.3.1 - unicable

Postnapisał tom79 sobota, 25 lutego 2017, 17:51

@zukon - ja już palców nieczuje... Od skrecania kabli i końcówek... Wiem że taniej ale czy ten multiswitch terra da radę zamiast tego televesa?
tom79
 
Posty: 57
Dołączył(a): sobota, 4 czerwca 2016, 14:26
Dekoder:: VU+ ULTIMO 4K

Re: Hyperion 5.3.1 - unicable

Postnapisał zukon sobota, 25 lutego 2017, 17:55

Nie wiem, trzeba by sprawdzić. Istnieje ryzyko, że będzie tak samo.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9183
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Hyperion 5.3.1 - unicable

Postnapisał Minister niedziela, 10 grudnia 2017, 12:56

Podepnę się pod temat. Wgrałem obraz w najnowszej wersji tj. v5.7 i jestem na etapie ustawienia głowic. Posiadam konwerter Unicable II Megasat Diavolo niestety w spisie 'producent' nie ma go albo jestem ślepy ;-). W OpenPli tego problemu nie miałem.... Czeka mnie ręczne wpisywanie? A jeśli tak, to jakie dane podać?

Mój tuner to VU+ Uno 4K.
Minister
 
Posty: 22
Dołączył(a): środa, 18 października 2017, 22:01
Lokalizacja: PL
Dekoder:: VU+ UNO 4K

Re: Hyperion 5.3.1 - unicable

Postnapisał zukon niedziela, 10 grudnia 2017, 13:20

Skopiuj z openpil plik unicable.xml - z tego co pamiętam to jest w /usr/local/share/enigma2. Po restarcie GUI powinien pokazać Twój konwerter.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9183
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Hyperion 5.3.1 - unicable

Postnapisał Minister wtorek, 12 grudnia 2017, 10:04

OK, jednak mój model też był w spisie. Szukałem pod Diavolo, a powinienem Megasat. ;)
Minister
 
Posty: 22
Dołączył(a): środa, 18 października 2017, 22:01
Lokalizacja: PL
Dekoder:: VU+ UNO 4K

Poprzednia strona

Powrót do ABC