Strona 1 z 1

Nie działa karta C+

PostNapisane: piątek, 6 stycznia 2017, 09:26
napisał bolth
Witam jak w tytule,nie działa mi karta c+ od 1 stycznia,po interwencji problem rozwiązany ze strony serwisu

Ma ktoś namiar na gotowca?z feed żaden cccam nie działa,wcześniej na 2.2.2 śmigała karta.

Tuner vu+ solo2 Hyperion 5.2

Re: Nie działa karta C+

PostNapisane: piątek, 6 stycznia 2017, 09:46
napisał zukon
Pobierz i zainstaluj oscam i configi do niego.

Re: Nie działa karta C+

PostNapisane: piątek, 6 stycznia 2017, 10:18
napisał bolth
Pobieram z emu,tak? Czy tutaj z działu download?
Jak masz chwilkę możesz napisac co i jak?

Wiem że powinien sam to ogarnąć ale czy to smart hd czy cyfra wcześniej śmigały bez skomplikowanych operacji.

Re: Nie działa karta C+

PostNapisane: piątek, 6 stycznia 2017, 10:29
napisał zukon
Menu/pluginy/zielony/emu pobierasz oscam (najlepiej najnowszą wersję - light ma tylko nagra/seca/conax/via, newcs i cccam pełna ma wszystko) i configi, odpalasz kartę niebieski/niebieski/zielony. Configi sa pod kartę conax, jak karta seca nie rusza to dodajesz oscam.dvbapi najlepiej wygenerowany przez: http://kos.hdsat.pl/

Uprawnienia powinny od strzału przechodzić.

ps: jak coś to configi siedzą w /var/keys

Re: Nie działa karta C+

PostNapisane: piątek, 6 stycznia 2017, 11:55
napisał bolth
Dzięki,teraz poza domem ale jak wroce to sie zabieram do "grzebania".

Z tego co pamiętam w menu emu,na gorze wybiera sie jaki oscam ma byc zaladowany,
Na dole jest okienko dla servera te configi to jak sie zatwierdza?
Wystarczy je gdzieś przekopiować czy dodać do folderu keys?

Aha
Podliże się I napisze ze Hyperion najlepszy dla mnie a miałem dlugo vti i jeden dzien BH.
Proste i łatwe menu ale nie wiem gdzie sie sprawdza jaka karta jest w czytniki,z kartą czy bez pisze tylko slot 1 cos tam.
W najnowszym Hypku nie chce sie odpalic instalka w tunerze,powinno pisac press power zanim zacznie a sam startuje i nie restartuje się po instalce ale pisze ze jest zainstalowany,dziwne
dlatego mam 5.2

Re: Nie działa karta C+

PostNapisane: piątek, 6 stycznia 2017, 12:15
napisał zukon
Serwera nie ruszasz - to jest potrzebne TYLKO w sytuacji, jak ktoś chce używać np: oscam jako serwera dla karty i jakiegoś innego programu jako emulatora. np:
- serwer kart oscam - emu mgcamd
- serwer kart oscam - emu wicardd
- serwer kart oscam - emu ymod

Wszystko konfigurujesz przez przeglądarkę www po uruchomieniu oscam. W np: firefox wpisujesz ip_dekodera:8888

Re: Nie działa karta C+

PostNapisane: piątek, 6 stycznia 2017, 14:41
napisał bolth
admin 0100 000000 000799007C01A000 00000000 1970-01-01 2017-03-09 CYFRA +
PBM 0100 000068 8000000000000000 00000000 1970-01-01 1991-01-01 CTFRA+ / Hot Bird 13.0E / Polish
PBM 0100 000065 8000000000000000 00000000 1970-01-01 1992-01-01 CYFRA+ 2

mam takie info.
oscam 11293 mam i dalej nic a jak dodam oscam.dvbapi pisze ze error

Re: Nie działa karta C+

PostNapisane: piątek, 6 stycznia 2017, 15:33
napisał zukon
Nie masz wszystkich uprawnień na karcie. Reaktywuj sobie kartę przez ICA.

Re: Nie działa karta C+

PostNapisane: piątek, 6 stycznia 2017, 16:35
napisał bolth
czekam na ponowną aktywację,dam znać

Re: Nie działa karta C+

PostNapisane: piątek, 6 stycznia 2017, 19:55
napisał bolth
Zaskoczyła Cyferka,dzięki Zukon bo mogę dalej się cieszyć Hyperionem