Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Poradniki dla wszystkich typów BOX-ów

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał cichy1989130 środa, 3 lutego 2016, 18:43

A co z DHCP ma być na tak czy nie?
cichy1989130
 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 27 września 2015, 21:00
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał piotro9X czwartek, 17 marca 2016, 16:28

Witam. Po skonfigurowaniu wi fi amiko wln-880 (chipset 5370). Mam połączenie z siecią ale w statusie sieci szyfrowanie wyłączone i teście sieci ip mam niepotwierdzone..
piotro9X
 
Posty: 8
Dołączył(a): wtorek, 15 marca 2016, 22:58
Dekoder:: GM990

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał zukon czwartek, 17 marca 2016, 18:11

A jakie masz szyfrowanie ustawione na routerze? może to jest powód problemów.

Ja mam WPA2 Personal/TKIP i na ustawieniach z 1 postu działa.

ps: i nie pisz w kilku tematach o tym samym, jak ja to widzę to inni też ;)
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9260
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał piotro9X czwartek, 17 marca 2016, 18:18

Mam WPA2 Personal/AES ale nie mogę zmienić na to drugie
piotro9X
 
Posty: 8
Dołączył(a): wtorek, 15 marca 2016, 22:58
Dekoder:: GM990

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał zukon czwartek, 17 marca 2016, 18:24

Masz DHCP włączone? poeksperymentuj z DHCP i statycznym adresem (niektóre karty tylko tak chodzą). Poeksperymentuj też z szyfrowaniem.

Na dziś nie mam w domu GM990 (jest u "doktora" na wymianie kondensatorów) więc więcej Ci nie podpowiem, niż to co już jest w tym temacie.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9260
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał piotro9X sobota, 19 marca 2016, 13:08

Przeinstalowałem jeszcze raz system i teraz jest ok, szyfrowanie - włączone ale problem mam z połączeniem po ftp czy to na stałym ip czy na dhcp nie mogę połączyć się z tunerm. Po kablu wszystko idzie a po wi fi nie..
piotro9X
 
Posty: 8
Dołączył(a): wtorek, 15 marca 2016, 22:58
Dekoder:: GM990

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał zukon sobota, 19 marca 2016, 13:27

Sprawdź adres IP - po WiFi dekoder ma inny adres niż po kablu
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9260
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał piotro9X sobota, 19 marca 2016, 13:31

Tzn jak sprawdzić?? Jak biorę dhcp to przypisuję się konkretne ip i pokazuje się w ustawieniach adaptera i to ip wpisuje w total commander. Chyba że ip które przypisuje dhcp jest inne w takim razie gdzie to sprawdzić?
piotro9X
 
Posty: 8
Dołączył(a): wtorek, 15 marca 2016, 22:58
Dekoder:: GM990

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał zukon sobota, 19 marca 2016, 15:29

sprawdź czy przez telnet możesz się połączyć na ten adres.

Adres zawsze jest podany w InfoCenter i w ustawieniach sieci
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9260
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał piotro9X sobota, 19 marca 2016, 16:16

Przez telnet też nie idzie..
piotro9X
 
Posty: 8
Dołączył(a): wtorek, 15 marca 2016, 22:58
Dekoder:: GM990

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ABC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości