Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Poradniki dla wszystkich typów BOX-ów

Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał zukon piątek, 10 lipca 2015, 22:00

Instrukcja dla WSZYSTKICH dekoderów SH4 z Hyperionem 4.5 (lub nowszym) jak ustawić sieć WIFI:

1. Wybrać niebieski/sieć/WiFi Driver Setup
Obrazek

2. Wybrać kartę sieciową WiFi, WYŁĄCZYĆ kartę LAN, wcisnąć ZIELONY (Enable driver) - powinien nastąpić restart
Obrazek

Opcja TRY DRIVER umożliwia sprawdzenie poprawności sterownika

3. Po restarcie wybrać niebieski/sieć/W/LAN Setup
Obrazek

Pojawi się ekran - wybrać adapter WLAN (UWAGA!! Przy połączeniu WLAN też będzie KRZYŻYK - niestety nie da rady "na szybko" zrobić innego zrzutu z wyłączoną siecią):
Obrazek

4. Z manu wybrać SKANUJ SIECI BEZPRZEWODOWE
Obrazek

5. Z listy wyświetlonych wybrać naszą sieć i wcisnąć OK albo ZIELONY:
Obrazek

6. Ustawić ADAPTER jak na załączonych ilustracjach:
- użyj interfejsu: TAK
- DHCP: NIE
- podać statycznie: ADRES IP, MASKĘ SIECI i BRAMKĘ

Obrazek

- ukryta sieć: TAK/NIE
- SSID - tu musi być nazwa naszej sieci!!
- szyfrowanie - ustawić: WPA lub WPA2 !!!!!!!!!
- klucz szyfrujący - to hasło do naszej sieci
Obrazek

7. Po zaakceptowaniu ustawień po chwili powinien się pokazać podobny do tego ekran (UWAGA!! informacja o połączeniu może się pojawić po kilku sekundach !!):
Obrazek

8. Jeszcze diagnostyka (do wybrania z menu - test sieci):
Obrazek

GOTOWE!!

ps: niektóre ekrany mogą się trochę różnić od zrzutów !! wynika to z braku/włączenia sieci - ale inaczej nie da się wykonać zrzutów ekranów :D
pss: po wszystkim sugeruję restart GUI i zapisanie kopii poprawnych ustawień z BP/system/backup manager
Pomóżmy:
https://zrzutka.pl/jagoda




Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.7


Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.5 SH4

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 7658
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał arion75 sobota, 11 lipca 2015, 09:04

Formuler F3 // HYPERION 5.7
arion75
BetaTester
 
Posty: 247
Dołączył(a): sobota, 1 września 2012, 20:22
Lokalizacja: Belarus Pinsk
Dekoder:: Inny dekoder

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał miedziok sobota, 11 lipca 2015, 18:21

Kupiłem dzisiaj w media m.... wi-fi usb ferguson w02 działa świetnie na hyperionie 4.0 i 4.5 .Bez problemu przebiegła konfiguracja według poradnika kolegi @zukon lecz przydał by się poradnik dla H 4.0 bo tam już mi tak łatwo nie poszło choć poradziłem sobie. Ps .ja nie wyłączyłem DHCP lecz wszystko działa jak trzeba.
Obrazek52149681
Avatar użytkownika
miedziok
 
Posty: 260
Dołączył(a): sobota, 2 sierpnia 2014, 22:42
Lokalizacja: Inter-net
Dekoder:: ADB

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał Tata61 sobota, 11 lipca 2015, 20:52

Witam
miedziok to może napisz jak to zrobiłeś ,bo ja też mam ferguson w02 i nie udało mi się go odpalić w Hyperionie 4.0
a w Hyperionie 4.5 bez problemu
Avatar użytkownika
Tata61
 
Posty: 259
Dołączył(a): sobota, 21 września 2013, 10:41
Dekoder:: ADB

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał zukon sobota, 11 lipca 2015, 21:02

miedziok napisał(a):...przydał by się poradnik dla H 4.0 bo tam już mi tak łatwo nie poszło choć poradziłem sobie.

1 - nie będziemy się cofać tylko idziemy do przodu ;)
2 - coś takiego już było: viewtopic.php?f=105&t=5927
Pomóżmy:
https://zrzutka.pl/jagoda




Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.7


Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.5 SH4

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 7658
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał baddogns środa, 15 lipca 2015, 16:56

witam a jak wygląda sprawa kart lan usb to rj45 ? może udało by się obsługę ich dodać ?
baddogns
 
Posty: 7
Dołączył(a): środa, 27 listopada 2013, 13:35
Lokalizacja: Nowy Sącz
Dekoder:: ADB

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał miedziok środa, 15 lipca 2015, 17:02

A po co koledze w npudle druga karta LAN??
Obrazek52149681
Avatar użytkownika
miedziok
 
Posty: 260
Dołączył(a): sobota, 2 sierpnia 2014, 22:42
Lokalizacja: Inter-net
Dekoder:: ADB

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał baddogns środa, 15 lipca 2015, 17:42

po większą prędkość oczywiście ;)
baddogns
 
Posty: 7
Dołączył(a): środa, 27 listopada 2013, 13:35
Lokalizacja: Nowy Sącz
Dekoder:: ADB

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał Favorit środa, 5 sierpnia 2015, 06:11

I have Amiko Alien 8900 and the driver rt5370 work very well for me! I have Amiko WLN-860! Thank you very much!

;)
Favorit
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 5 sierpnia 2015, 06:05
Lokalizacja: Brasov
Dekoder:: GM990

Re: Krok po kroku: ustawianie WIFI w Hyperionie 4.5 na SH4

Postnapisał Telestar sobota, 8 sierpnia 2015, 14:38

Witam...

Jestem tu nowy zaznaczam w celu zrozumienia mnie :-)
Mam Golden media 990 w którym uległ uszkodzeniu port LAN i w celu łączności zakupiłem adapter wifi AMIKO wln-860 - jakoś go tam skonfigurowałem na tyle że widzi sieć domową - dioda świeci w adapterze a mimo to nie mam internetu w urządzeniu - mógłbym prosić o jakąś poradę jak uzyskać połączenie z siecią ?

Proszę ;)
Telestar
 
Posty: 2
Dołączył(a): sobota, 8 sierpnia 2015, 14:28
Lokalizacja: Polska
Dekoder:: GM990

Następna strona

Powrót do ABC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości