oscam na Android TV

Re: oscam na Android TV

Postnapisał ivoovi środa, 24 stycznia 2018, 14:32

[quote="Wszysko przeniesione na pen usb i zainstalowana install.apk.
Pojawiła się ikonka oscam manager, po kliknięciu na nią info:
Error , config folders not found , /storge/emulated/0/Android/data/com.android.oscam
Co lamer robi nie tak.[/quote]

Odpowiedź sam wkleiłeś.
Przenieś plik do pamięci tv (SD) /storge/emulated/0
Też tak miałem po przeniesieniu oscam się rozpakował i wystartował w tv.
Trzeba suwakiem uruchomić i jest już dostęp przez przeglądarkę.

Nie wiem czy warto się tym bawić ze względu na brak dvbapi wspierającego Android tv.
Nie działa na Sony i Philipsach jedno co udało się do tej pory zrobić to uruchomić oscama jednak bez wsparcia dvbapi obrazu z wbudowanego tunera satelitarnego nie będzie.
ivoovi
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 20 maja 2010, 20:43

Re: oscam na Android TV

Postnapisał beng90 sobota, 2 czerwca 2018, 18:39

Spędziłem też trochę czasu nad konfiguracją oscam ale bez dvbapi jestem bezradny.
Próbowałem też zrobić roota na moim Philips TV ale bez efektu ponieważ nie da się stworzyć drugiego użytkownika.

Ktoś coś zdziałał w tym temacie?

Dirty COW też jest bezradny https://github.com/timwr/CVE-2016-5195
beng90
 
Posty: 1
Dołączył(a): sobota, 2 czerwca 2018, 18:05
Lokalizacja: Rzeszów
Dekoder:: ADB

Re: oscam na Android TV

Postnapisał yeyo piątek, 29 czerwca 2018, 10:10

beng90 napisał(a):Spędziłem też trochę czasu nad konfiguracją oscam ale bez dvbapi jestem bezradny.
Próbowałem też zrobić roota na moim Philips TV ale bez efektu ponieważ nie da się stworzyć drugiego użytkownika.

Ktoś coś zdziałał w tym temacie?

Dirty COW też jest bezradny https://github.com/timwr/CVE-2016-5195


Czy dołożenie karty CI miałoby sens w kwestii poprawnego działania dvbapi? Czy mija się z celem?
yeyo
 
Posty: 2
Dołączył(a): czwartek, 22 maja 2014, 17:43
Dekoder:: ADB

Poprzednia strona

Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości